Atelier Anke, hét adres voor alles wat met wol en vilt te maken heeft.

Mag ik mezelf even voorstellen, ik ben Annemieke, eigenaresse en oprichtster van Atelier Anke.
Het atelier heb ik aan huis, gelegen in ‘s-Gravenzande. Ik ben getrouwd en heb twee volwassen zoons. Ik ben gek op ongerepte natuur en dieren, voornamelijk in Scandinavië. Veel hieraan is terug te vinden in mijn ontwerpen.

Naast mijn opleiding tot verpleegkundige en anesthesie-verpleegkundige heb ik de volledige opleiding tot kleermaker afgerond. Vervolgens heb ik in beide vakgebieden praktijk gerichte begeleiding gegeven.

Handwerken in al zijn diversiteit heeft voor mij altijd een grote rol in mijn leven gespeeld met name de vele verschillende materialen en technieken wisten mij altijd te stimuleren en te inspireren.
Wol en wol gerelateerde producten geven en kennen vele mogelijkheden. Dit heeft mij gestimuleerd om in 2005 zelf pakketten uit te gaan brengen onder de naam, Atelier Anke.

Naast ontwerpen ben ik de techniek van naaldvilten verder gaan uitdiepen. Hierbij ben ik opzoek naar verschillende mogelijkheden en technieken die kunnen worden gebruikt tijdens het naald vilten.
Mijn liefde en passie voor het materiaal met daarnaast de mooie techniek geven mij de mogelijkheid om dit met nog meer liefde en geduld uit te brengen naar anderen en in cursussen les te kunnen geven.

Kortom ik heb het mooiste beroep van de wereld, mijn hobby mag ik mijn werk noemen!