Bruine beer

De bruine beer heeft het grootste verspreidingsgebied van alle diersoorten. De grootste populaties komen voornamelijk voor in Scandinavië.
Ze leven daar in de uitgestrekte bossen, de bergachtige gebieden en zelfs op de toendra`s.
De beer is een omnivoor en eet voornamelijk vruchten, grassen, zaden, noten en bessen. Daarnaast eet hij ook insecten, vissen en kleine zoogdieren.
Het is een solitair dier waarvan de mannetjes 170-280 cm lang en 100 tot 315kg zwaar kunnen worden.
De vrouwtjes zijn kleiner en kunnen 60-200kg worden.
De bruine beer houdt niet echt een winterslaap maar een winterrust, in een ondergronds hol bedekt met mos, bladeren en ander droog materiaal.
Wist je dat de beren zelfs meerdere holen maakt voordat hij de keuze van zijn voorkeur maakt?

De bruine beer is de volgende in de rij van dieren na de eland, de moeder eland met kalfjes en de rendieren.
Net zoals bij de rendieren kan er een extra mooi vachtje op de beertjes aangebracht worden. Dit kan met de viltnaald maar ook zeker met naald en draad uitgewerkt worden. De wol wordt in een dun laagje met kleine stiksteekjes opgenaaid het resultaat is net zo mooi!
Natuurlijk kun je de beertjes ook gewoon in het vilt laten en dan zijn ze ook zeker mooi!!
Kortom je kunt zelf uit een van deze drie mogelijkheden kiezen en de keus maken die voor jou het gemakkelijkste en haalbaar is 😉

Het pakket bevat alle materialen voor de drie beertjes.
Natuurlijk is ook het mooie boompje aan het pakket toegevoegd!

Categorieën: ,

16,95